RENDKÍVÜLI! Az Operatív Törzs ma délutáni tájékoztatása alapján a Nemzeti Dohányboltokat nem érinti a 15.00 óráig előírt nyitvatartás.

A jelenlegi állapot szerint a fertőzéssel leginkább érintett Olaszországban és Spanyolországban, vagy Ausztriában, ahol szintén trafikrendszer működik – és ahol már az élelmiszerboltokon, gyógyszertárakon, valamint a benzinkutakon és a dohányboltokon kívül minden egyéb üzletet bezártak – a dohánybolti ellátás folyamatos. Így ameddig olyan rendkívüli intézkedés vagy körülmény nem következik be, amikor is a dohányboltok bezárásra kerülnek, addig az időpontig a trafikoknak a központi intézkedéseket is szem előtt tartva biztosítani kell a folyamatos nyitvatartást, melyhez szükséges felelős döntést helyi szinten kell meghozni az ellátás biztosítása és az alkalmazottak védelme érdekében.

A koronavírus fertőzés elleni védekezés a dohányboltokban is nagyon fontos, így kérjük kövessék és tartsák be a megadott higiéniai előírásokat a vásárlók és önmaguk biztonsága érdekében, így fokozottan ügyeljenek:

  • a munkavállalók a rendszeres és alapos kézmosásra és fertőtlenítésre;
  • az ajtókilincsek és illemhelyek napi többszöri fertőtlenítésére;
  • az üzlethelyiség levegőjének gyakori cserélésére szellőztetéssel;
  • munkavállalók számára védőeszköz, fertőtlenítőszer biztosítására.

Forrás: Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.